MAKLUMAN SEMASA


Selamat Datang ke blog rasmi PKG Serkam. Sebarang cadangan/ saranan/ masalah bolehlah rujuk terus kepada kami.Kami cuba untuk mencari penyelesaian bersama.

PERHATIAN kepada semua sekolah ahli PKG Serkam, Pautan Web VLE Frog bagi mengakses aplikasi FROG telah disediakan di Bahagian Pautan WEB VLE Frog. Harap Maklum.

Kepada semua pengguna Facebook, kini anda boleh berinteraksi terus bersama sekolah melalui FB PKG Serkam. Cari `PKG Serkam`. Bersama membudayakan ICT dalam kehidupan.

Kepada sekolah yang memerlukan maklumat lanjut mengenai SPS dan masalah yang berkaitan, boleh rujuk di bahgaian muat turun blog PKG SERKAM. Harap maklum.

Perhatian kepada semua sekolah ahli PKG Serkam yang berminat untuk mewar-warkan atau mempromosikan sekolah ataupun kejayaan sekolah untuk dikongsikan bersama, bolehlah menghubungi PKG Serkam atau terus mengemailkan bahan atau hebahan anda di pkg.serkam@gmail.com

Program FT Rintis telah ditamatkan kontrak bermula bulan September 2016. Mohon semua sekolah bersiap sedia dengan ketiadaan Juruteknik Komputer di sekolah.Harap Maklum!

Makluman Semua. Sekiranya ada dikalangan sekolah ahli PKG Serkam yang ingin membuat peringatan, pemberitahuan atau ingin menyampaikan maklumat untuk makluman semua sila berhubung PKG Serkam. -Sekian.

PERHATIAN KEPADA SEMUA GURU DI SEKOLAH AHLI PKG SERKAM, RAJIN-RAJINKANLAH DIRI ANDA UNTUK MENYEMAK PETI MASUK EMAIL ANDA SUPAYA ANDA MENDAPAT SEGALA INFO TERKINI SEKOLAH. HARAP MAKLUM.

JIKA ANDA MENGHADAPI MASALAH BERKAITAN EMAIL / ICT SILA & MEMERLUKAN KHIDMAT BANTU DARI KAMI DI PKG SERKAM, SILA BERHUBUNG TERUS DENGAN PKG SERKAM. SEGAN BERTANYA, TIADA MANFAATNYA.

Wednesday, January 25, 2017

BUKU REKOD / CATATAN NILAM BAHARU SEKOLAH MENENGAH DAN RENDAH

        Program NILAM merupakan suatu usaha Kementerian Pendidikan Malaysia dengan matlamat untuk menbina tabiat membaca dalam kalangan murid. Bahagian Teknologi Pendidikan (BTP) berusaha untuk menjenama semula program tersebut dengan beberapa penambahbaikan selari dengan matlkamat Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia (PPPM) 2013-2025

        Keputusan Mesyuarat Persatuan Perpustakaan Sekolah-sekolah Negeri Melaka (PUSTAKAM) bil 2/2016-2018 bersetuju untuk kegunaan format buku rekod / catatan NILAM baharu untuk penggunan tahun 2017.

        Harga senaskah buku rekod / catatan NILAM baharu bagi Sekolah Menegah dan Rendah ialah RM2.00. Sila berurusan dengan kerani PUSTAKAM, Pn Norhasmiza binti Hamzah di talian 06-2324478 atau 012-9405351 untuk TEMPAHAN buku NILAM baharu.

1 comment:

  1. Kalau sy nk beli utk ank boleh tak? Wasap sy 0136404158

    ReplyDelete