MAKLUMAN SEMASA


Selamat Datang ke blog rasmi PKG Serkam. Sebarang cadangan/ saranan/ masalah bolehlah rujuk terus kepada kami.Kami cuba untuk mencari penyelesaian bersama.

PERHATIAN kepada semua sekolah ahli PKG Serkam, Pautan Web VLE Frog bagi mengakses aplikasi FROG telah disediakan di Bahagian Pautan WEB VLE Frog. Harap Maklum.

Kepada semua pengguna Facebook, kini anda boleh berinteraksi terus bersama sekolah melalui FB PKG Serkam. Cari `PKG Serkam`. Bersama membudayakan ICT dalam kehidupan.

Kepada sekolah yang memerlukan maklumat lanjut mengenai SPS dan masalah yang berkaitan, boleh rujuk di bahgaian muat turun blog PKG SERKAM. Harap maklum.

Perhatian kepada semua sekolah ahli PKG Serkam yang berminat untuk mewar-warkan atau mempromosikan sekolah ataupun kejayaan sekolah untuk dikongsikan bersama, bolehlah menghubungi PKG Serkam atau terus mengemailkan bahan atau hebahan anda di pkg.serkam@gmail.com

Program FT Rintis telah ditamatkan kontrak bermula bulan September 2016. Mohon semua sekolah bersiap sedia dengan ketiadaan Juruteknik Komputer di sekolah.Harap Maklum!

Makluman Semua. Sekiranya ada dikalangan sekolah ahli PKG Serkam yang ingin membuat peringatan, pemberitahuan atau ingin menyampaikan maklumat untuk makluman semua sila berhubung PKG Serkam. -Sekian.

PERHATIAN KEPADA SEMUA GURU DI SEKOLAH AHLI PKG SERKAM, RAJIN-RAJINKANLAH DIRI ANDA UNTUK MENYEMAK PETI MASUK EMAIL ANDA SUPAYA ANDA MENDAPAT SEGALA INFO TERKINI SEKOLAH. HARAP MAKLUM.

JIKA ANDA MENGHADAPI MASALAH BERKAITAN EMAIL / ICT SILA & MEMERLUKAN KHIDMAT BANTU DARI KAMI DI PKG SERKAM, SILA BERHUBUNG TERUS DENGAN PKG SERKAM. SEGAN BERTANYA, TIADA MANFAATNYA.

Friday, July 15, 2016

PENGISIAN DATA SSQS 2016Makluman kepada semua sekolah - sekolah Negeri Melaka terutamanya sekolah-sekolah ahli PKG Serkam. Proses pengisian data SSQS untuk tahun 2016 telah dibuka. Oleh itu, diharapkan agar semua sekolah-sekolah ahli PKG Serkam dapat melaksanakan pengisian data mengikut tarikh yang telah dicadangkan bagi mengelakkan kesesakan semasa pengisian data dilaksanakan.

Tarikh Menjawab yang dicadangkan :

Daerah Jasin                  : 15 Julai 2016 hingga 29 julai 2016
Daerah Alor Gajah         : 29 Julai 2016 hingga 14 Ogos 2016
Daerah Melaka Tengah   : 12 Ogos 2016 hingga 16 Ogos 2016

Klik di sini ----------> Laman SSQS 2016

Sebarang pertanyaan, boleh berhubung terus dengan Encik Mohammad Firdhaus bin Abu Bakar, Ketua PKG Serkam.

No comments:

Post a Comment