MAKLUMAN SEMASA


Selamat Datang ke blog rasmi PKG Serkam. Sebarang cadangan/ saranan/ masalah bolehlah rujuk terus kepada kami.Kami cuba untuk mencari penyelesaian bersama.

PERHATIAN kepada semua sekolah ahli PKG Serkam, Pautan Web VLE Frog bagi mengakses aplikasi FROG telah disediakan di Bahagian Pautan WEB VLE Frog. Harap Maklum.

Kepada semua pengguna Facebook, kini anda boleh berinteraksi terus bersama sekolah melalui FB PKG Serkam. Cari `PKG Serkam`. Bersama membudayakan ICT dalam kehidupan.

Kepada sekolah yang memerlukan maklumat lanjut mengenai SPS dan masalah yang berkaitan, boleh rujuk di bahgaian muat turun blog PKG SERKAM. Harap maklum.

Perhatian kepada semua sekolah ahli PKG Serkam yang berminat untuk mewar-warkan atau mempromosikan sekolah ataupun kejayaan sekolah untuk dikongsikan bersama, bolehlah menghubungi PKG Serkam atau terus mengemailkan bahan atau hebahan anda di pkg.serkam@gmail.com

Program FT Rintis telah ditamatkan kontrak bermula bulan September 2016. Mohon semua sekolah bersiap sedia dengan ketiadaan Juruteknik Komputer di sekolah.Harap Maklum!

Makluman Semua. Sekiranya ada dikalangan sekolah ahli PKG Serkam yang ingin membuat peringatan, pemberitahuan atau ingin menyampaikan maklumat untuk makluman semua sila berhubung PKG Serkam. -Sekian.

PERHATIAN KEPADA SEMUA GURU DI SEKOLAH AHLI PKG SERKAM, RAJIN-RAJINKANLAH DIRI ANDA UNTUK MENYEMAK PETI MASUK EMAIL ANDA SUPAYA ANDA MENDAPAT SEGALA INFO TERKINI SEKOLAH. HARAP MAKLUM.

JIKA ANDA MENGHADAPI MASALAH BERKAITAN EMAIL / ICT SILA & MEMERLUKAN KHIDMAT BANTU DARI KAMI DI PKG SERKAM, SILA BERHUBUNG TERUS DENGAN PKG SERKAM. SEGAN BERTANYA, TIADA MANFAATNYA.

Thursday, August 29, 2013

TAKLIMAT LATIHAN PENGGUNAAN FROG VLE

Pada 26-29 Ogos 2013 yang lalu, Jabatan Pelajaran Negeri Melaka telah menganjurkan Taklimat Latihan Penggunaan Frog VLE fasa 3 di bawah projek 1BestariNet yang diadakan di PKG Serkam. Taklimat tersebut bertujuan memberikan pendedahan lanjut kepada  sekolah, guru dan murid tentang Penggunaan VLE. Taklimat tersebut telah disertai oleh 8 orang guru dari seluruh Negeri Melaka.  Taklimat tersebut juga telah di sampaikan oleh Ketua PKG Serkam, En Rosidi B Umar manakala perasmi penutup telah disempurnakan oleh En Sulaiman Bin Abdul Rahim, pegawai teknologi, BTPN Melaka.

 
 
 

Diharapkan dengan berakhirnya taklimat ini, peserta yang terdiri dari guru-guru sekolah sekitar negeri melaka ini akan dapat memberikan impak yang positif kepada sekolah mahupun meningkatkan kemahiran ICT dalam bidang pendidikan.

No comments:

Post a Comment