MAKLUMAN SEMASA


Selamat Datang ke blog rasmi PKG Serkam. Sebarang cadangan/ saranan/ masalah bolehlah rujuk terus kepada kami.Kami cuba untuk mencari penyelesaian bersama.

PERHATIAN kepada semua sekolah ahli PKG Serkam, Pautan Web VLE Frog bagi mengakses aplikasi FROG telah disediakan di Bahagian Pautan WEB VLE Frog. Harap Maklum.

Kepada semua pengguna Facebook, kini anda boleh berinteraksi terus bersama sekolah melalui FB PKG Serkam. Cari `PKG Serkam`. Bersama membudayakan ICT dalam kehidupan.

Kepada sekolah yang memerlukan maklumat lanjut mengenai SPS dan masalah yang berkaitan, boleh rujuk di bahgaian muat turun blog PKG SERKAM. Harap maklum.

Perhatian kepada semua sekolah ahli PKG Serkam yang berminat untuk mewar-warkan atau mempromosikan sekolah ataupun kejayaan sekolah untuk dikongsikan bersama, bolehlah menghubungi PKG Serkam atau terus mengemailkan bahan atau hebahan anda di pkg.serkam@gmail.com

Program FT Rintis telah ditamatkan kontrak bermula bulan September 2016. Mohon semua sekolah bersiap sedia dengan ketiadaan Juruteknik Komputer di sekolah.Harap Maklum!

Makluman Semua. Sekiranya ada dikalangan sekolah ahli PKG Serkam yang ingin membuat peringatan, pemberitahuan atau ingin menyampaikan maklumat untuk makluman semua sila berhubung PKG Serkam. -Sekian.

PERHATIAN KEPADA SEMUA GURU DI SEKOLAH AHLI PKG SERKAM, RAJIN-RAJINKANLAH DIRI ANDA UNTUK MENYEMAK PETI MASUK EMAIL ANDA SUPAYA ANDA MENDAPAT SEGALA INFO TERKINI SEKOLAH. HARAP MAKLUM.

JIKA ANDA MENGHADAPI MASALAH BERKAITAN EMAIL / ICT SILA & MEMERLUKAN KHIDMAT BANTU DARI KAMI DI PKG SERKAM, SILA BERHUBUNG TERUS DENGAN PKG SERKAM. SEGAN BERTANYA, TIADA MANFAATNYA.

Saturday, June 22, 2013

Majlis Ikhtifal Sekolah-sekolah Menengah KPM peringkat Negeri Melaka.

Pada 22 Jun 2013 bersamaan hari Sabtu yang lepas, SMA As-Saiyidah Khadijah Merlimau telah menjadi tuan rumah bagi Majlis Ikhtifal Sekolah-sekolah  Menengah, Kementerian Pelajaran Malaysia peringkat Negeri Melaka bagi tahun 2013. Sehubungan itu, pihak BTP Negeri Melaka bersama dengan PKG Serkam dan PKG Sebatu telah bersama -sama menjayakan majlis tersebut dengan memberikan khidmat kepakaran dan peralatan.Semuanya berjalan dengan lancar.

 Antara acara yang dipertandingkan ialah Qiraah Sab'ah, Hiwar menengah atas dan bawah, Kuiz Ilmu Wahyu, Kuiz Bahasa Arab, Kalimah Sobah dan Hafazan. Walaupun keadaan cuaca berjerebu, alhamdullilah semua nya berjalan lancar dan berakhir dengan keadaan yang baik. Johan pertandingan bagi setiap acara akan mewakili Negeri Melaka ke pringkat kebangsaan dalam Pertandingan Ikhtifal. Tahniah dari pihak PKG dan BTPN kepada semua yang berjaya. 

No comments:

Post a Comment