MAKLUMAN SEMASA


Selamat Datang ke blog rasmi PKG Serkam. Sebarang cadangan/ saranan/ masalah bolehlah rujuk terus kepada kami.Kami cuba untuk mencari penyelesaian bersama.

PERHATIAN kepada semua sekolah ahli PKG Serkam, Pautan Web VLE Frog bagi mengakses aplikasi FROG telah disediakan di Bahagian Pautan WEB VLE Frog. Harap Maklum.

Kepada semua pengguna Facebook, kini anda boleh berinteraksi terus bersama sekolah melalui FB PKG Serkam. Cari `PKG Serkam`. Bersama membudayakan ICT dalam kehidupan.

Kepada sekolah yang memerlukan maklumat lanjut mengenai SPS dan masalah yang berkaitan, boleh rujuk di bahgaian muat turun blog PKG SERKAM. Harap maklum.

Perhatian kepada semua sekolah ahli PKG Serkam yang berminat untuk mewar-warkan atau mempromosikan sekolah ataupun kejayaan sekolah untuk dikongsikan bersama, bolehlah menghubungi PKG Serkam atau terus mengemailkan bahan atau hebahan anda di pkg.serkam@gmail.com

Program FT Rintis telah ditamatkan kontrak bermula bulan September 2016. Mohon semua sekolah bersiap sedia dengan ketiadaan Juruteknik Komputer di sekolah.Harap Maklum!

Makluman Semua. Sekiranya ada dikalangan sekolah ahli PKG Serkam yang ingin membuat peringatan, pemberitahuan atau ingin menyampaikan maklumat untuk makluman semua sila berhubung PKG Serkam. -Sekian.

PERHATIAN KEPADA SEMUA GURU DI SEKOLAH AHLI PKG SERKAM, RAJIN-RAJINKANLAH DIRI ANDA UNTUK MENYEMAK PETI MASUK EMAIL ANDA SUPAYA ANDA MENDAPAT SEGALA INFO TERKINI SEKOLAH. HARAP MAKLUM.

JIKA ANDA MENGHADAPI MASALAH BERKAITAN EMAIL / ICT SILA & MEMERLUKAN KHIDMAT BANTU DARI KAMI DI PKG SERKAM, SILA BERHUBUNG TERUS DENGAN PKG SERKAM. SEGAN BERTANYA, TIADA MANFAATNYA.

Monday, February 14, 2011

KHIDMAT BANTU DI SMK DANG ANUM

Pada 8-10.2.2011 satu khidmat bantu ICT telah dijalan kan di SMK DANG ANUM tujuan utama khidmat bantu ini adalah membuat pusat ilmu ICT (KIOSK). Antara juruteknik yang terlibat adalah juruteknik komputer sekolah ahli PKG Serkam iaitu seramai 5 orang. Selain mengwujudkan pusat KIOSK talian internet juga diperlukan di bilik guru penolang kanan mata perlajaran dan juga bilik kaunsiling. Kerja-kerja ini telah mengambil masa selama 3 hari dan jarak diantara blok adalah diantara 20 meter. Disini juga pihak PKG Serkam ingin merakamkan jutaan terima kasih kepada Ketua Penolong Pengarah BTPN Melaka kerana sudi hadir pada khidmat bantu di SMK Dang Anum. Kehadiran KPP BTPN Melaka telah memberi suntikan semangat kepada semua juruteknik komputer.
No comments:

Post a Comment